Wat is is chiropractie

Hoe gaat het in zijn Werk?

Voordat wij u kunnen behandelen, zal de chiropractor altijd een grondig onderzoek willen verrichten.

Het Intakegesprek.

Als eerste is er het intakegesprek. Het intakegesprek is bedoeld om uw klachten, uw medische voorgeschiedenis en uw gezondheidsdoelen in beeld te brengen en door te nemen. Vervolgens volgt een chiropractisch-neurologisch onderzoek en maken wij een paar scans. Deze scans worden niet, zoals in het ziekenhuis, in een tunnel gemaakt. Ook is er geen straling en wordt er geen gebruik gemaakt van naalden. Het is veilig voor iedereen, dus ook voor zwangere vrouwen en kinderen. Tevens krijgt u informatie over chiropractie en over onze werkwijze.

Mocht u röntgenfoto’s en/of een MRI beschikbaar hebben, dan nemen wij dit graag mee in ons onderzoek. Bij de volgende afspraak neemt de chiropractor de bevindingen van het eerste consult met u door en daaruit zal blijken of chiropractie u kan helpen. Indien dat het geval is, stelt de chiropractor een behandelplan voor u op. Het is aan u of u de behandeling wilt starten.​

Gedurende het behandeltraject worden meetmomenten ingebouwd om de voortgang van uw behandeling te bepalen.

De aanpak zal per individu verschillend zijn. Een baby of een kind ondergaat een andere behandeling dan een volwassene. De behandeling wordt niet alleen afgestemd op de leeftijd, maar ook op de klacht(en).

De behandeling.

De behandeling is niet pijnlijk, mogelijk iets gevoelig. Napijn komt voor en is een normale reactie, meestal na de eerste drie behandelingen. Het lichaam kan ook op andere plekken gevoelig worden. Daarnaast is vermoeidheid een veel voorkomende reactie. Daarom is het altijd raadzaam na de behandeling rustig aan te doen en een goede nachtrust te nemen.

Tijdens het behandelen wordt vaak een krakend geluid gehoord. Maak u niet ongerust, dit zijn niet de botten, maar gas dat implodeert in de gewrichten tussen de wervels.

Om het effect van de behandeling te vergroten, worden oefeningen en adviezen meegegeven op het gebied van voeding, supplementen, houding, etc..

 

 

Een betere Gezondheid door Chiropractie