chiropractie

Rugpijn.

Lage rugklachten is de op één na belangrijkste oorzaak van verzuim op het werk. Vaak ontstaan functiestoornissen in de wervelkolom en het zenuwstelsel door langdurige lichamelijke belasting. Hierdoor wordt de rug stijver, minder goed beweeglijk en het lichaam kan niet goed zijn werk meer doen en dit alles gaat gepaard met pijn.

Meld ons je klachten.

Wilt u een afspraak verzetten? Bel dan 033-461 61 25 voor Amersfoort of 0570-62 66 80 voor Deventer

Klachten.

Acute lage rugpijn, het door je rug gaan, ontstaat doordat het lichaam niet op tijd heeft gereageerd op een beweging. De hersenen hebben het lichaam niet op tijd geïnformeerd om de juiste spieren aan te spannen bij een bepaalde beweging, wat een te grote rek op banden en spieren tot gevolg heeft.

Oorzaken van rugklachten:

  • Slechte houding;

  • Weinig variatie in houding;

  • Langdurige dezelfde activiteiten;

  • Veel stilzitten;

  • Weinig gezonde lichaamsbeweging;

  • Onveilige tiltechnieken.

 

De spieren, wervels, tussenwervelschijven, gewrichtskapsels, bindweefsel en het zenuwstelsel spelen allemaal een belangrijke rol in het bewegen van de rug. Als één of meer van deze structuren zijn werk niet goed kan doen, ontstaan er rugklachten. Hoewel de klachten bij verschillende patiënten vaak sterk op elkaar lijken, kan de onderliggende oorzaak heel anders zijn. Het is dus belangrijk om eerst zorgvuldig te analyseren hoe de klachten ontstaan zijn, voordat een effectieve behandeling gestart kan worden.

De chiropractor maakt meestal gebruik van ‘correcties’ om de beweeglijkheid van gewrichten te herstellen. Een correctie, in de volksmond vaak ‘kraken’ genoemd, is een hele kleine snelle beweging, bedoeld om het gewricht iets op te rekken. Hierdoor wordt de souplesse van het gewricht hersteld. 

 

 

Een betere Gezondheid door Chiropractie