chiropractie

Hoofdpijn & Migraine.

Zijn een van de meest voorkomende pijnklachten. ​ Veel volwassennen, maar ook kinderen kunnen er last van hebben.

Meld ons je klachten.

Wilt u een afspraak verzetten? Bel dan 033-461 61 25 voor Amersfoort of 0570-62 66 80 voor Deventer

Ik ga akkoord met de Privacy verklaring

Hoofdpijn.

Chiropractie kan de oplossing zijn voor vele soorten van hoofdpijn; spanningshoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en hoofdpijn als gevolg van whiplash. Het kan gaan om lichte hoofdpijn die niet van lange duur is of chronische hoofdpijn die meer intens van aard is.

Chiropractie helpt u de oorzaak van uw hoofdpijn op te sporen en te classificeren. Hoofdpijn is een signaal van het lichaam, een symptoom, dat iets niet goed functioneert.​

Migraine.

Als u heftige, stekende of bonzende hoofdpijn heeft, vaak aan één kant van het hoofd, dan kan het zijn dat u migraine heeft. De pijn wordt erger bij inspanning en het kan zijn dat u zich misselijk voelt en moet overgeven. Vaak is fel licht of een hard geluid slecht te verdragen. Soms wordt migraine vooraf gegaan door een ‘aura’. U ziet dan 30-60 minuten voor de hoofdpijn begint, al een soort flitsen of schitteringen. In enkele gevallen kan het zijn dat u een doof gevoel, tintelingen of wat minder kracht heeft aan één kant van uw gezicht of lichaam. De migraine komt vaak in aanvallen.

Invloed zenuwstelsel op bloedvaten waarschijnlijk oorzaak migraine.

Migraine wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door invloed van het zenuwstelsel op de bloedvaten. Medicijnen kunnen uitkomst bieden tijdens een migraine-aanval. Ook uw voeding is van groot belang, want bepaalde voedingsstoffen zoals wijn, kaas en chocolade kunnen een migraine-aanval veroorzaken.

De chiropractor heeft verschillende behandeltechnieken voor spanningshoofdpijn. Chiropractie is helaas niet altijd de oplossing voor migraine, maar vaak kan een chiropractor wel helpen om uw aanvallen in frequentie en intensiteit te verminderen. Daarnaast kan uw chiropractor u adviseren over uw voeding en andere leefgewoonten. Dit kan er ook toe bijdrage dat u minder vaak migraine heeft en minder medicatie hoeft te gebruiken.

 

 

Een betere Gezondheid door Chiropractie